
Vegetarische gado gado burgers met sajoerboontjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
32.10 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Sperziebonen
2 stuks Zoete puntpaprika
190 gram Boemboe sajoerboontjes
4 stuks Vegetarische hamburgers
4 stuks Eieren
150 gram Satésaus
4 stuks Hamburgerbroodjes
4 theelepel Sambal badjak
75 gram Ijsbergsla
150 gram Atjar ketimoen
75 gram Tauge
4 eetlepel Gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen in het gezouten water gedurende 3 minuten. Schep de sperziebonen met een tang of draadspaan uit het water en leg in een vergiet. Spoel koud na met de kraan en laat goed uitlekken. Bewaar het water in de pan.
2. Verwijder de zaadlijsten en kroontjes van de zoete puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 x 5 centimeter. Verwarm een wok met een scheut wok- of zonnebloemolie op hoog vuur. Bak hierin de puntpaprika gedurende 2 minuten. Voeg de boontjes, de twee pakjes boemboe en 300 ml water toe. Roer goed en laat 5-10 minuten sudderen tot de gewenste dikte.
3. Verwarm twee grote koekenpannen met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak in een pan de hamburgers en in de ander de eieren. Kruid beiden met zout en peper. Verwarm de satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
4. Halveer de hamburgerbroodjes en leg ze open. Besmeer de onderkantjes met de sambal en verdeel de ijsbergsla erover. Leg hierop de burgers, satésaus, gebakken eitjes, atjar ketimoen, taugé en gefrituurde uitjes. Sluit af met de bovenkantjes van de broodjes. Serveer de gado gado burgers met de sajoerboontjes.
Meer recepten in de categorie