
Vegetarische gehaktballetjes met barbecuesaus, broccoli en aardappeltjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 28 min
34.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
900 gram Aardappel partjes
1 stuk Broccoli
1 stuk Citroen
200 ml Ketchup
2 eetlepel Tomatenpuree
1 eetlepel Scherpe mosterd
1 eetlepel Worcestershire saus
2 eetlepel Lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel Sojasaus
1 theelepel Gerookt paprikapoeder
400 gram Vivera balletjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif bovenin de oven. Bak 5 minuten.
2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie, de citroenrasp, zout en peper. Verdeel over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en schuif onderin de oven. Hussel de aardappelpartjes om en rooster samen met de broccoli nog 15 minuten.
3. Meng ondertussen de ketchup met de tomatenpuree, mosterd, Worcestershire saus, suiker, sojasaus en paprikapoeder in een pannetje op laag vuur. Verwarm onder zo nu en dan roeren totdat de suiker is opgelost. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de vegetarische balletjes rondom.
4. Serveer de aardappelpartjes met de broccoli en vegetarische balletjes. Garneer de balletjes met de barbecuesaus.
Meer recepten in de categorie