Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische groenteschotel met rijst

Vegetarische groenteschotel met rijst

Ingrediënten

  • 3 stuks paprikamix
  • 1 stuk courgette
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gram feta
  • 10 gram platte peterselie
  • 50 gram zwarte olijven
  • 200 gram zilvervliesrijst
Vegetarische groenteschotel met rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook en snijd de rode ui in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd samen met de courgette in blokjes. Hak de peterselie grof en verkruimel de witte kaas.
  2. 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de courgette en de paprika toe. Roerbak het geheel 5 minuten en voeg vervolgens de passata, de helft van de peterselie en de olijven toe. Roer de zilvervliesrijst erdoor en verwarm.
  4. 4. Verdeel de groenteschotel over de borden en garneer met de witte kaas en de resterende peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 370
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 58 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8