
Vegetarische groenteschotel met rijst
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
3 stuks paprikamix
1 stuk courgette
400 gram gezeefde tomaten
1 stuk rode ui
1 teentje knoflook
70 gram feta
10 gram platte peterselie
50 gram zwarte olijven
200 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en snijd de rode ui in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd samen met de courgette in blokjes. Hak de peterselie grof en verkruimel de witte kaas.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de courgette en de paprika toe. Roerbak het geheel 5 minuten en voeg vervolgens de passata, de helft van de peterselie en de olijven toe. Roer de zilvervliesrijst erdoor en verwarm.
4. Verdeel de groenteschotel over de borden en garneer met de witte kaas en de resterende peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1556 Kj
Calorieën
370 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
58 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie