
Vegetarische hutspot
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels boter
500 gram hutspotgroenten (panklaar)
200 milliliter groentebouillon (van tablet)
1 vegetarische rookworst
500 gram aardappelpuree (koelvers)
Bereidingswijze
1. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de hutspotgroenten circa 5 minuten op middelhoge stand. Giet de bouillon erbij en kook de groenten nog 5 minuten. Schep regelmatig om en laat de bouillon voor een deel verdampen.
2. Verwarm intussen de rookworst in een pan heet water. Verwarm de aardappelpuree.
3. Schep de aardappelpuree door de hutspotgroenten en warm het gerecht nog circa 3 minuten door. Breng de hutspot op smaak met zout en peper en serveer met een stuk rookworst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
780 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
66 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
14 gram
Zout
5 gram
Meer recepten in de categorie