
Vegetarische kapsalon met zoete-aardappelfriet
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
43.86 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Zoete-aardappelfriet
2 eetlepel Zonnebloemolie
250 gram Snoeptomaten
1 bosje Radijs
1 stuk Komkommer
1 stuk Bosui
150 gram IJsbergsla
2 eetlepel Olijfolie
2 stuks Vivera shoarma
135 gram Jong belegen kaas
3 eetlepel Knoflooksaus
2 eetlepel Sriracha
1 bosje Koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de zoete-aardappelfriet met de zonnebloemolie en een snuf zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20-25 minuten krokant.
2. Snijd de snoeptomaten en radijsjes in kwarten, de komkommer in plakjes en de bosui in ringetjes. Meng de groenten met de ijsbergsla.
3. Verwarm een ruime koekenpan met de olijfolie en bak hierin de vegetarische shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Haal de zoete-aardappelfriet uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 graden. Verdeel de frietjes over een grote ovenschaal. Verdeel hier de vegetarische shoarma en geraspte kaas over. Verwarm de kapsalon nog 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is.
5. Top de kapsalon met de salade, knoflooksaus, sriracha en korianderblaadjes.
Meer recepten in de categorie