Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische kerst kaasfondue

Vegetarische kerst kaasfondue

Ingrediënten

  • 1 stuk broodje
  • 250 gram spruitjes
  • 3 stuks stoofperen
  • 4 stuks sjalotten
  • 8 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 stuks witlof
  • 390 gram artisjokharten
  • 200 gram pitloze rode druiven
  • 650 gram kaasfondue
Vegetarische kerst kaasfondue product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  3. 3. Snijd de peren in kwarten en verwijder de zaden. Verhit een grillpan en grill de peren ongeveer 2 minuten aan beide zijdes.
  4. 3. Pel en snijd de sjalotten in kwarten. Verhit wat boter in een koekenpan en stoof de sjalotten glazig. Blus af met de balsamico.
  5. 4. Snijd de stronken van de witlof en pel de blaadjes. Snijd de artisjokkenharten doormidden en leg samen met de broodjes, spruitjes, peren, sjalotten en druiven op een grote schaal.
  6. 5. Bereid de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. 6. Dip de ingrediënten in de kaasfondue met behulp van een kaasfondue vorkje.
  8. TIP: Serveer de kaasfondue met wat verse tijm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 699
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 35 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 6