
Vegetarische kerst kaasfondue
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk broodje
250 gram spruitjes
3 stuks stoofperen
4 stuks sjalotten
8 eetlepels balsamicoazijn
3 stuks witlof
390 gram artisjokharten
200 gram pitloze rode druiven
650 gram kaasfondue
Bereidingswijze
1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
3. Snijd de peren in kwarten en verwijder de zaden. Verhit een grillpan en grill de peren ongeveer 2 minuten aan beide zijdes.
3. Pel en snijd de sjalotten in kwarten. Verhit wat boter in een koekenpan en stoof de sjalotten glazig. Blus af met de balsamico.
4. Snijd de stronken van de witlof en pel de blaadjes. Snijd de artisjokkenharten doormidden en leg samen met de broodjes, spruitjes, peren, sjalotten en druiven op een grote schaal.
5. Bereid de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Dip de ingrediënten in de kaasfondue met behulp van een kaasfondue vorkje.
TIP: Serveer de kaasfondue met wat verse tijm.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2299 Kj
Calorieën
699 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie