
Vegetarische kipcurry met bloemkool en ananas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
300 gram zilvervliesrijst
2 eetlepels zonnebloemolie
2 schaaltjes vegetarische kipstukjes (à 175 g, Go Vega)
1 bakje boemboe rode curry (95 gram)
500 gram bloemkoolroosjes (diepvries)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik ananas (in stukjes, op sap, 227 gram)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat staan tot gebruik.
2. Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de vegetarische kipstukjes met de boemboe 3 min. Voeg de bevroren bloemkool, kokosmelk en tomatenblokjes toe en breng al roerend aan de kook. Voeg eventueel wat heet water toe als je de curry te dik vindt. Laat ca. 12 min. op een lage stand met het deksel schuin op de pan zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Roer af en toe.
3. Laat intussen de ananas uitlekken en vang het sap op. Roer na 10 min. de ananasstukjes door de curry en voeg 2 el sap of meer naar smaak toe.
4. Serveer de rijst in diepe kommen en schep de curry erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
778 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
84 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
28 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie