Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische kruidencouscous met geroosterde groenten

Vegetarische kruidencouscous met geroosterde groenten

Ingrediënten

  • 2 stuks Rode uien
  • 1 Halve Bloemkool
  • 1 stuk Courgette
  • 250 gram Worteltjes
  • 250 gram Cherrytomaten
  • 250 gram Couscous
  • 1 stuk Bouillonblokje
  • 1 bosje Koriander
  • 1 bosje Peterselie
  • 100 gram Feta
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
Vegetarische kruidencouscous met geroosterde groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui, bloemkool en courgette in grove stukken. Snijd de wortel in kleine stukjes en halveer de cherrytomaten. Meng met elkaar, samen met 3 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
  2. 2. Doe couscous in een ruime kom en verbrokkel het bouillonblokje erboven. Giet er voldoende heet water op, zodat de couscous 1 cm onder water staat. Leg een bord of deksel op de kom en laat 10 minuten staan. Hak ondertussen de kruiden fijn en verbrokkel de feta.
  3. 3. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met extra vierge olijfolie, citroensap en -rasp. Meng de kruiden en feta erdoor. Schep in vier kommen of diepe borden en serveer de geroosterde groenten erbij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 439
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 14