

Vegetarische kruidencouscous met geroosterde groenten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
7.87 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode uien
1 Halve Bloemkool
1 stuk Courgette
250 gram Worteltjes
250 gram Cherrytomaten
250 gram Couscous
1 stuk Bouillonblokje
1 bosje Koriander
1 bosje Peterselie
100 gram Feta
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui, bloemkool en courgette in grove stukken. Snijd de wortel in kleine stukjes en halveer de cherrytomaten. Meng met elkaar, samen met 3 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
2. Doe couscous in een ruime kom en verbrokkel het bouillonblokje erboven. Giet er voldoende heet water op, zodat de couscous 1 cm onder water staat. Leg een bord of deksel op de kom en laat 10 minuten staan. Hak ondertussen de kruiden fijn en verbrokkel de feta.
3. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met extra vierge olijfolie, citroensap en -rasp. Meng de kruiden en feta erdoor. Schep in vier kommen of diepe borden en serveer de geroosterde groenten erbij.
Meer recepten in de categorie