
Vegetarische lasagne met courgette
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 pak Wereldgerecht Lasagne
350 gram vegetarisch gehakt
2 courgettes
500 milliliter halfvolle melk
2 bollen mozzarella
10 takjes basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de helft van de basilicum blaadjes fijn.
2. Snijd de courgette over de lengte in flinterdunne plakken.
3. Verhit een scheutje olijfolie in koekenpan en bak het vegetarisch gehakt. Voeg de inhoud van het zakje saus toe aan het vegetarisch gehakt en vervolgens de melk en 500 ml water. Breng het geheel aan de kook voeg de fijn gehakte blaadjes basilicum toe en laat het geheel 3 minuten zachtjes koken.
4. Vet een ovenschaal in en begin met een schepje saus. Doe de saus, de lasagnebladen, en de courgette plakken in de ovenschaal. Begin en eindig met een laagje saus. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de saus. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 35 à 40 minuten gaar.
5. Garneer met verse basilicum.
Meer recepten in de categorie