
Vegetarische lasagne met spinazie en kaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
60.54 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
1 Teen Knoflook
1200 gram Spinazie
690 gram Sugocasa alla erbe
125 gram Jong belegen kaas
125 gram Parmezaanse kaas
125 gram Boursin zacht & romig
500 gram Verse lasagnevellen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een ruime koekenpan of hapjespan met een scheut olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui en knoflook.
2. Voeg zodra de ui glazig is de spinazie in delen toe. Roer ondertussen regelmatig en voeg een volgende portie spinazie toe zodra de vorige is geslonken. Breng op smaak met peper en zout, draai het vuur uit en laat uitlekken in een vergiet.
3. Verwarm de tomatensaus op middelhoog vuur. Rasp de twee soorten kaas. Hak de uitgelekte spinazie grof en meng met de Boursin.
4. Vet een ovenschaal in met boter of olie en verdeel een paar lepels sugocasa over de bodem. Leg hierop een laag lasagnevellen, een derde van de tomatensaus, een derde spinazie en een derde geraspte kaas. Herhaal de vorige stap nog twee keer met de resterende ingrediënten en eindig met de kaas.
Meer recepten in de categorie