
Vegetarische lasagne
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
200 milliliter kookroom
200 gram gorgonzola
20 groene lasagnebladen
400 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
1 courgette (in lange dunne plakken)
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
4 trostomaten (in plakken, rijp)
100 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)
Bereidingswijze
1. Breng de kookroom aan de kook en laat hierin de kaas al roerend smelten. Breng de kaassaus op smaak met zout en versgemalen peper en laat een beetje afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een lepeltje van de saus uit over de bodem van een ovenschaal en leg hier 4 lasagnevellen op.
3. Knijp de spinazie goed uit en verdeel de helft ervan over de eerste laag pastavellen. Bestrooi met wat zout en peper.
4. Leg hierop weer 4 lasagnevellen en hierop een laag courgette. Bestrooi met Italiaanse kruiden en een paar lepels kaassaus.
5. Ga verder met een laag pastavellen, plakken tomaat, kruiden en weer pastavellen.
6. Eindig met de rest van de spinazie en bestrooi dit weer met wat zout en peper. Dek af met de laatste pastavellen.
7. Giet de rest van de kaassaus er gelijkmatig over en bestrooi met nog wat kruiden en de Parmezaanse kaas.
8. Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de lasagne circa 5 minuten staan alvorens hem aan te snijden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
800 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
77 gram
Eiwitten
36 gram
Meer recepten in de categorie