
Vegetarische noedelbowl met pindasaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks courgettes
200 gram bospenen
225 gram rijstnoedels
6 eetlepels pindakaas
2 eetlepels honing
4 eetlepels sojasaus
1 theelepel sambal badjak
2 handjes pinda's
4 stengels bosuien
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Schil de bospeen en was de courgette. Maak slierten met een spiraalsnijder of snijd met een mes dunne slierten.
3. Verwarm in een steelpan de pindakaas, de sojasaus, de sambal en de honing en roer tot een egale saus.
4. Snijd de bosui in ringen en hak de pinda’s grof.
5. Maak de ijsbergsla schoon en verdeel vier grote bladeren over de kommen. Verdeel de rijst noedels, samen met de groente over de kommen en garneer met de grof gehakte pinda’s, de bosui en serveer met pindasaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1960 Kj
Calorieën
467 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie