
Vegetarische noedelsoep
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
3 cm gember
3 stengels bosuien
500 gram nasi/bamigroente
300 gram verse spinazie
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
4 stuks eieren
500 gram noodles
Bereidingswijze
1. Kook 1 liter water. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Rasp de gember en snijd de bosui in ringetjes.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook en de gember. Voeg na 3 minuten de nasi-bami groenten toe en beetje bij beetje de spinazie totdat deze helemaal is geslonken. Voeg tot slot de sojasaus en de sesamolie toe en roerbak nog 4 minuten.
3. Breng een pan met water aan de kook en voeg wanneer het water kookt de eieren toe. Kook 6 minuten, laat schrikken, pel en snijd doormidden.
3. Doe ondertussen in elke soepkom de inhoud van 1 bakje Unox good noodles. Voeg het kokende water toe en laat 5 minuten staan. Voeg aan elke kom de roergebakken groente toe en roer door.
4. Serveer de halve eitjes op de noedelsoep en garneer met bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2748 Kj
Calorieën
651 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
95 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie