

Vegetarische pasta met avocado-roomsaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
12.94 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Courgette
400 gram Tagliatelle
40 gram Pijnboompitten
2 stuks Avocado
1 theelepel Citroenrasp
100 ml Melk
1 Mespunt Knoflookpoeder
1 bosje Basilicum
30 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Verwijder het uiteinde van de courgette, halveer in de lengte en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Bak de courgetteblokjes goudbruin en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
2. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een droge koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de pijnboompitjes goudbruin.
3. Verwijder de schil en pit van de avocado’s. Doe de avocado, citroenrasp, melk en de helft van de basilicum in een keukenmachine. Maal fijn tot een egale saus. Doe de saus in een sauspan en verwarm op laag vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
4. Giet de tagliatelle af, bewaar een kopje kookvocht en doe de pasta terug in de pan. Voeg een scheut kookvocht toe aan de avocadosaus en meng goed. Meng de avocadosaus door de pasta.
5. Verdeel de rucola over vier pastaborden. Verdeel hierover de pasta, de courgetteblokjes, de resterende basilicum en de pijnboompitten. Besprenkel met extra vierge olijfolie en zwarte peper. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie