Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische pasta met avocado-roomsaus

Vegetarische pasta met avocado-roomsaus

Ingrediënten

  • 2 stuks Courgette
  • 400 gram Tagliatelle
  • 40 gram Pijnboompitten
  • 2 stuks Avocado
  • 1 theelepel Citroenrasp
  • 100 ml Melk
  • 1 Mespunt Knoflookpoeder
  • 1 bosje Basilicum, alleen de blaadjes
  • 30 gram Rucola
Vegetarische pasta met avocado-roomsaus  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Verwijder het uiteinde van de courgette, halveer in de lengte en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Bak de courgetteblokjes goudbruin en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
  2. 2. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een droge koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de pijnboompitjes goudbruin.
  3. 3. Verwijder de schil en pit van de avocado’s. Doe de avocado, citroenrasp, melk en de helft van de basilicum in een keukenmachine. Maal fijn tot een egale saus. Doe de saus in een sauspan en verwarm op laag vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Giet de tagliatelle af, bewaar een kopje kookvocht en doe de pasta terug in de pan. Voeg een scheut kookvocht toe aan de avocadosaus en meng goed. Meng de avocadosaus door de pasta.
  5. 5. Verdeel de rucola over vier pastaborden. Verdeel hierover de pasta, de courgetteblokjes, de resterende basilicum en de pijnboompitten. Besprenkel met extra vierge olijfolie en zwarte peper. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 448
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 73 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 3