

Vegetarische pizza alla norma met aubergine
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
11.52 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 ml Olijfolie
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
450 gram Passata
1 eetlepel Rode wijnazijn
1 eetlepel Suiker
2 stuks Aubergine
1 Rol Vers pizzadeeg
250 gram Ricotta
1 bosje Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een sauspan met een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout, peper, de azijn en suiker. Laat 5-10 minuten pruttelen.
2. Snijd de aubergines in dobbelsteentjes. Verwarm een grote koekenpan met 3 eetlepels olijfolie op hoog vuur. Bak hierin de aubergineblokjes goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
3. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel hier de pastasaus over en bak 10 minuten in de oven. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
4. Haal de pizza uit de oven en verdeel de aubergineblokjes over de tomatensaus. Verdeel de ricotta in hoopjes over de aubergine en garneer met de basilicum. Bak nog 5-10 minuten in de oven. Snijd in stukken en serveer direct.
Meer recepten in de categorie