Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische poké bowl met tofu

Vegetarische poké bowl met tofu

Ingrediënten

  • 300 gram Tofu
  • 250 gram Basmati rijst
  • 3 eetlepel Patentbloem
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 2 Mespunt Gemberpoeder (djahé)
  • 2 Mespunt Gemalen komijn
  • 1 stuk Mango
  • 1 stuk Komkommer
  • 1 stuk Paksoi
  • 2 eetlepel Sojasaus
  • 150 gram Satésaus geconcentreerd
  • 1 stuk Limoen, sap en rasp
  • 50 gram Gebakken uitjes
Vegetarische poké bowl met tofu  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Leg de tofu tussen een paar stukken keukenpapier en bedek met iets zwaars. Laat 15-30 minuten uitlekken en vervang eventueel tussendoor het keukenpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en bewaar in de pan tot gebruik.
  3. Meng de bloem met ½ theelepel keukenzout, het knoflookpoeder, gemberpoeder en de komijn. Snijd de tofu in blokken van ongeveer 3 x 3 cm en wentel door het bloem-specerijenmengsel. Verwarm een grote koekenpan met een flinke scheut zonnebloemolie. Bak hierin de tofublokjes in ongeveer 15 minuten rondom goudbruin en krokant.
  4. Snijd de mango in blokjes en maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer. Snijd de paksoi in grove stukken. Verwarm een koekenpan of wok op hoog vuur met een scheut zonnebloemolie. Bak hierin de paksoi gedurende 3-5 minuten. Breng op smaak met de sojasaus.
  5. Bereid de satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng extra op smaak met limoensap.
  6. Schep de rijst in vier kommen of diepe borden. Maak kleine rolletjes van de komkommer en verdeel samen met de mango, tofublokjes en paksoi over de rijst. Leg in het midden een lepel satésaus en garneer met de gefrituurde uitjes en limoenrasp.

    Voedingswaarde

  • Kcal 513
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 3