

Vegetarische poké bowl met tofu
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
8.08 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Tofu
250 gram Basmati rijst
3 eetlepel Patentbloem
1 theelepel Knoflookpoeder
2 Mespunt Gemberpoeder (djahé)
2 Mespunt Gemalen komijn
1 stuk Mango
1 stuk Komkommer
1 stuk Paksoi
2 eetlepel Sojasaus
150 gram Satésaus geconcentreerd
1 stuk Limoen
50 gram Gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Leg de tofu tussen een paar stukken keukenpapier en bedek met iets zwaars. Laat 15-30 minuten uitlekken en vervang eventueel tussendoor het keukenpapier.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en bewaar in de pan tot gebruik.
3. Meng de bloem met ½ theelepel keukenzout, het knoflookpoeder, gemberpoeder en de komijn. Snijd de tofu in blokken van ongeveer 3 x 3 cm en wentel door het bloem-specerijenmengsel. Verwarm een grote koekenpan met een flinke scheut zonnebloemolie. Bak hierin de tofublokjes in ongeveer 15 minuten rondom goudbruin en krokant.
4. Snijd de mango in blokjes en maak met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer. Snijd de paksoi in grove stukken. Verwarm een koekenpan of wok op hoog vuur met een scheut zonnebloemolie. Bak hierin de paksoi gedurende 3-5 minuten. Breng op smaak met de sojasaus.
5. Bereid de satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng extra op smaak met limoensap.
6. Schep de rijst in vier kommen of diepe borden. Maak kleine rolletjes van de komkommer en verdeel samen met de mango, tofublokjes en paksoi over de rijst. Leg in het midden een lepel satésaus en garneer met de gefrituurde uitjes en limoenrasp.
Meer recepten in de categorie