
Vegetarische roerbak met Garden Gourmet gegrilde stukjes en notenrijst
2 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 g gemengde gesneden roerbakgroenten
150 g notenrijst
1 pak Garden Gourmet gegrilde stukjes
1 el roerbak olie, of sesamolie
ca. 1 el lichte (zoute) soya saus (of 1.5 el minder zout)
1 el zoete chilisaus
½ rode peper, fijn gesneden (zonder de pitjes)
1 teen knoflook, fijn gehakt
1½ cm verse gember, fijn geraspt
Bereidingswijze
Meng de fijngesneden peper, knoflook en gember met 1 el olie. Schep de gegrilde stukjes erdoor en laat 10 min marineren.
Kook de notenrijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en houd warm met de deksel op de pan.
Roerbak de groenten in roerbakolie in een wok of grote koekenpan in ca. 4 min. knapperig gaar. Breng de groente tijdens het wokken op smaak met de soyasaus en zoete chilisaus.
Bak de gegrilde stukjes met de marinade enkele minuten al omscheppend in een koekenpan.
Serveer de rijst met de groente en gegrilde stukjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2128 Kj
Calorieën
524 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie