

Vegetarische roerbakschotel met gebakken ei
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Vegetarisch
9.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 tenen Knoflook
4 centimeter Gember
250 gram Mie nestjes
200 gram Vegetarische wokstukjes
600 gram Roerbakgroenten oosterse stijl
100 ml Ketjap manis
2 theelepel Sesamolie
4 stuks Eieren
2 theelepel Sambal
2 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Hak de knoflook en gember fijn. Verwarm een wok met een scheut zonnebloemolie op laag vuur en fruit hierin de knoflook en gember tot de knoflook verkleurt.
2. Verwarm ondertussen ook een grote koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegetarische wokstukjes volgens de bereidingswijze op de verpakking en breng op smaak met een snufje zout. Haal de vegetarische stukjes uit de koekenpan en houd warm tot gebruik.
3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet de mie af en spoel af onder de koude kraan. Zet apart tot gebruik.
4. Voeg de roerbakgroenten toe aan de knoflook en bak een paar minuten op hoog vuur. Voeg de ketjap en sesamolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
5. Verwarm de grote koekenpan opnieuw met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de eieren sunny side up. Meng de sambal met een eetlepel zonnebloemolie.
6. Schep de mie door de roerbakgroenten en verdeel over vier borden. Verdeel de gebakken eieren en vegetarische erover. Garneer met de sambal en het sesamzaad.
Meer recepten in de categorie