Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische roerbakschotel met gebakken ei

Vegetarische roerbakschotel met gebakken ei

Ingrediënten

  • 2 tenen Knoflook
  • 4 centimeter Gember
  • 250 gram Mie nestjes
  • 200 gram Vegetarische wokstukjes
  • 600 gram Roerbakgroenten oosterse stijl
  • 100 ml Ketjap manis
  • 2 theelepel Sesamolie
  • 4 stuks Eieren
  • 2 theelepel Sambal
  • 2 eetlepel Sesamzaad
Vegetarische roerbakschotel met gebakken ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Hak de knoflook en gember fijn. Verwarm een wok met een scheut zonnebloemolie op laag vuur en fruit hierin de knoflook en gember tot de knoflook verkleurt.
  2. 2. Verwarm ondertussen ook een grote koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegetarische wokstukjes volgens de bereidingswijze op de verpakking en breng op smaak met een snufje zout. Haal de vegetarische stukjes uit de koekenpan en houd warm tot gebruik.
  3. 3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet de mie af en spoel af onder de koude kraan. Zet apart tot gebruik.
  4. 4. Voeg de roerbakgroenten toe aan de knoflook en bak een paar minuten op hoog vuur. Voeg de ketjap en sesamolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. 5. Verwarm de grote koekenpan opnieuw met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de eieren sunny side up. Meng de sambal met een eetlepel zonnebloemolie.
  6. 6. Schep de mie door de roerbakgroenten en verdeel over vier borden. Verdeel de gebakken eieren en vegetarische erover. Garneer met de sambal en het sesamzaad.

    Voedingswaarde

  • Kcal 309
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 6