
Vegetarische schnitzels met champignon-roomsaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks vegetarische schnitzels
400 theelepels geschrapte worteltjes
330 ml bier
200 ml kookroom
250 gram champignons
2 stuks gele paprika's
450 gram krieltjes
2 teentjes knoflook
25 gram bloem
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de wortels en de champignons en de gele paprika’s in dunne plakken en pers de teentjes knoflook uit.
3. Verdeel de krieltjes, de wortel en de paprika over de ovenschaal en meng met een scheutje olie. Plaats de ovenschaal 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Verwarm ondertussen 25 gram boter in een steelpan en fruit de knoflook en de champignons 4 minuten. Voeg al roerende de bloem toe en bak mee totdat de bloem goudbruin kleurt. Blus het mengsel af met bier en laat al roerende 2 minuten inkoken. Voeg vervolgens de room toe en kook mee tot de saus de gewenste dikte heeft.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische schnitzels in 5 minuten rondom goudbruin.
6. Verdeel het aardappelmengsel over de borden, volg met de schnitzels en garneer met de champignon-roomsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2157 Kj
Calorieën
515 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
23 gram