Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische schnitzels met champignon-roomsaus

Vegetarische schnitzels met champignon-roomsaus

Ingrediënten

  • 4 stuks vegetarische schnitzels
  • 400 theelepels geschrapte worteltjes
  • 330 ml bier
  • 200 ml kookroom
  • 250 gram champignons
  • 2 stuks gele paprika's
  • 450 gram krieltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram bloem
Vegetarische schnitzels met champignon-roomsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Snijd de wortels en de champignons en de gele paprika’s in dunne plakken en pers de teentjes knoflook uit.
  3. 3. Verdeel de krieltjes, de wortel en de paprika over de ovenschaal en meng met een scheutje olie. Plaats de ovenschaal 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. 4. Verwarm ondertussen 25 gram boter in een steelpan en fruit de knoflook en de champignons 4 minuten. Voeg al roerende de bloem toe en bak mee totdat de bloem goudbruin kleurt. Blus het mengsel af met bier en laat al roerende 2 minuten inkoken. Voeg vervolgens de room toe en kook mee tot de saus de gewenste dikte heeft.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische schnitzels in 5 minuten rondom goudbruin.
  6. 6. Verdeel het aardappelmengsel over de borden, volg met de schnitzels en garneer met de champignon-roomsaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 14