

Vegetarische sperziebonengratin met rijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Vegetarisch
4.72 voor 4 pers.
Ingrediënten
450 gram Gebroken sperziebonen
1 stuk Gele ui
2 eetlepel Volkoren tarwemeel
200 gram Griekse yoghurt 10%
2 eetlepel Honing
100 gram Jong belegen kaas
3 eetlepel Sesamzaad
250 gram Basmatirijst
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de sperziebonen in 3 minuten beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
2. Giet de sperziebonen af en doe ze terug in de pan. Voeg de gesnipperde ui en het volkoren meel toe. Meng goed zodat alle boontjes bedekt zijn met het meel. Voeg de yoghurt, honing en een snuf zout en peper toe. Meng wederom goed.
3. Vet een ovenschaal in met neutrale olie of boter. Verdeel het bonenmengsel over de schaal. Verdeel de geraspte kaas en het sesamzaad over de sperziebonen en rooster 25-30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en krokant is.
4. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan tot de sperziebonen klaar zijn.
5. Verdeel de rijst over vier borden en leg de sperziebonenschotel erbij. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie