
Vegetarische taco bowls met vegan gehakt, paprika en geraspte kaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
28.48 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 eetlepel Zonnebloemolie
300 gram Blue butcher vegan gehakt
28 gram Santa maria tacokruiden
20 gram Gehakt uitjes
2 stuks Rode paprika
400 gram Kidneybonen
2 stuks Avocado
4 stuks Trostomaten
1 stuk Limoen
1 bosje Koriander
300 gram Mais
100 gram Geraspte kaas
125 gram Zure room
100 gram Nacho chips
Bereidingswijze
1. Verwarm twee eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin het vegan gehakt rul. Voeg de tacokruiden en gehakt uitjes toe en bak een paar minuten mee. Draai het vuur uit en bewaar het gehakt in een schaaltje apart.
2. Verwarm de resterende eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de paprika in reepjes en bak 5-10 minuten, totdat ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
3. Spoel de kidneybonen af. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil, en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de limoenen in partjes. Hak de koriander grof.
4. Maak de bowls: verdeel het gehaktmengsel, de tomatenblokjes, paprika, kidneybonen, maïs en avocado over vier kommen of diepe borden. Top met de geraspte kaas, een lepel zure room en koriander. Serveer met de limoenpartjes en tortillachips.
Meer recepten in de categorie