
Vegetarische taco’s met pittige ananassalsa
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
31.25 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Olijfolie
350 gram Vegetarische Slager Kip-shoarma
1 stuk Ananas
1 stuk Bio+ koriander
1 stuk Rode peper
1 stuk Limoen
3 stuks Plus trostomaten
1 tenen Knoflook
8 eetlepel Volle yoghurt
8 stuks Tortilla small/mini
200 gram Rode kool
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kip-shoarma goudbruin.
2. Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 centimeter. Haal de blaadjes van de korianderplant en hak fijn. Verwijder het topje en de zaadlijsten van de rode peper, en hak het vruchtvlees fijn.
3. Meng de ananas met de helft van de koriander, de trostomaten, de rode peper, limoensap en -rasp naar smaak. Snijd de trostomaten in blokjes en voeg toe. Zet apart.
4. Verwijder de schil van de knoflook en hak fijn. Meng de yoghurt met de knoflook, de resterende koriander en een beetje limoensap.
5. Verwarm de tortilla’s in de magnetron of in een droge koekenpan. Vul ze met de rode kool, shoarma en ananassalsa. Serveer met de koriander-yoghurtsaus.
Meer recepten in de categorie