
Vegetarische taco's met spruitjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram spruitjes
1 stuk sinaasappel
2 stuks avocado's
1 stuk rode ui
0 stuk citroen
10 gram koriander
300 gram maïskorrels
0 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel paprikapoeder
1 stuk tortillawrap
1 stuk kropsla
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Maak de spruitjes schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en halveer. Pers het sap uit de citroen en pers het sap. Trek de bladeren van de kropsla. Hak de helft van de koriander fijn.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de spruitjes 8 minuten. Voeg de mais toe en breng op smaak met paprikapoeder en gemalen komijn. Doe als laatst het sinaasappelsap en de gehakte koriander erbij en verwarm nog een minuut.
3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork tot een grove guacamole. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en het citroensap.
4. Verwarm de wraps in een koekenpan of grill in een grillpan.
5. Verdeel wat bladeren sla over de wraps en schep de spruitjes met mais erop. Serveer met de guacamole, garneer met de rode ui en de koriander.
Tip: Lekker om de uiringen te marineren in azijn en een schepje suiker.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1988 Kj
Calorieën
474 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
15 gram