
Vegetarische taco's
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
130 gram kikkererwten
300 gram maïskorrels
2 eetlepels yoghurt
2 stuks avocado's
10 gram koriander
1 stuk rode ui
1 zakje tacokruiden
1 stuk limoen
6 stuks tortillawraps
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees van 1 avocado in blokjes. Leg het vruchtvlees van de overige avocado opzij. Hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Spoel de kikkererwten en de maïskorrels goed af onder de kraan.
2. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de helft van de rode ui. Voeg de kikkererwten, de maïs en de kruidenmix toe en bak het geheel nog 5 minuten door.
3. Verhit ondertussen een koekenpan. Bak de tortillawraps goudbruin, vouw dubbel en laat wat afkoelen.
4. Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork fijn en meng met de limoenrasp en de yoghurt tot een frisse saus.
5. Meng de avocadoblokjes met het limoensap, de koriander en de resterende rode ui tot een frisse salsa.
6. Vul de taco's met het kikkererwt-maïsmengsel, volg met de avocadosalsa en schep er een flinke lepel avocado-yoghurtsaus bovenop.
Tip: Lekker met een rood pepertje erdoorheen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2238 Kj
Calorieën
535 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie