

Vegetarische worteltaart met geitenkaas, pecannoten en tijmhoning
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Kerst
10.27 voor 4 pers.
Ingrediënten
450 gram Bladerdeeg
500 gram Worteltjes
150 gram Gerijpte geitenkaas
150 gram Mascarpone
6 takjes Tijm
3 eetlepel Honing
1 stuk Ei
75 gram Pecannoten
50 gram Pompoenpitten
2 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de vellen bladerdeeg van elkaar en laat ontdooien. Schil de wortels en verwijder de uiteindes. Halveer in de lengte. Verbrokkel de geitenkaas en roer de mascarpone los. Meng de geitenkaas en de mascarpone samen met 2 eetlepels olijfolie. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
2. Leg de vellen bladerdeeg met de randjes dakpansgewijs over elkaar, zodat je een grot stuk bladerdeeg krijgt. Duw de randjes op elkaar en leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen een centimeter naar binnen, zodat je een omhoogstaand randje krijgt.
3. Prik met een vork gaatjes in de bodem en smeer het geitenkaasmengsel erover. Meng de honing met 4 eetlepels extra vierge olijfolie, de tijmblaadjes, een snuf zout en peper. Meng de worteltjes met de honingdressing en leg met de bolle kant naar beneden in het geitenkaasmengsel.
4. Kluts het ei los en bestrijk de randjes met het geklutste ei. Bak de worteltaart 20-25 minuten in de oven tot de worteltjes gaar zijn en de randen goudbruin kleuren.
5. Hak ondertussen de pecannoten grof. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster hierin de pecannoten tot ze beginnen te geuren, maar nog niet verkleuren. Voeg de pompoenpitten toe en draai het vuur uit zodra de pecannoten mooi verkleurd zijn.
6. Haal de worteltaart uit de oven en garneer met de citroenrasp, pecannoten en pompoenpitten. Serveer als bijgerecht of vooraf.
Meer recepten in de categorie