Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Veggie burgers met aubergine en romige geitenkaas

Veggie burgers met aubergine en romige geitenkaas

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergines
  • 2 stuks tomaten
  • 60 gram geitenkaas
  • 4 handjes rucola
  • 4 stuks vegetarische burgers
  • 800 gram zoete aardappelen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0 theelepel knoflookpoeder
Veggie burgers met aubergine en romige geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een eetlepel olie.
  2. 2. Boen de schil van de zoete aardappelen schoon onder de kraan. Dep ze droog en snijd de zoete aardappelen in gelijke parten. Voeg de partjes samen met de paprikapoeder en de knoflookpoeder in een zak en schud goed. Verdeel de aardappelpartjes over de ovenschaal en plaats deze 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. 3. Verwarm ondertussen een grillpan of contactgrill en snijd de aubergines in gelijk plakken van circa 2 cm dik. Dep de plakken droog met een vel keukenpapier en vet ze licht in met een beetje olie. Gril de aubergines in 6-8 minuten rondom gaar.
  4. 4. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en bak de vegetarische burgers in 5-6 minuten rondom bruin.
  5. 5. Snijd de tomaten in gelijke plakken. Beleg vervolgens 4 plakken aubergine met de vegetarische burgers, de geitenkaas, de tomaat en de rucola en dek de burgers af met 4 overgebleven plakken aubergine.
  6. 6. Verdeel de veggie burgers samen met de zoete aardappelwedges over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 417
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 54 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 13