
Veggie burgers met aubergine en romige geitenkaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks aubergines
2 stuks tomaten
60 gram geitenkaas
4 handjes rucola
4 stuks vegetarische burgers
800 gram zoete aardappelen
1 theelepel paprikapoeder
0 theelepel knoflookpoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een eetlepel olie.
2. Boen de schil van de zoete aardappelen schoon onder de kraan. Dep ze droog en snijd de zoete aardappelen in gelijke parten. Voeg de partjes samen met de paprikapoeder en de knoflookpoeder in een zak en schud goed. Verdeel de aardappelpartjes over de ovenschaal en plaats deze 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Verwarm ondertussen een grillpan of contactgrill en snijd de aubergines in gelijk plakken van circa 2 cm dik. Dep de plakken droog met een vel keukenpapier en vet ze licht in met een beetje olie. Gril de aubergines in 6-8 minuten rondom gaar.
4. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en bak de vegetarische burgers in 5-6 minuten rondom bruin.
5. Snijd de tomaten in gelijke plakken. Beleg vervolgens 4 plakken aubergine met de vegetarische burgers, de geitenkaas, de tomaat en de rucola en dek de burgers af met 4 overgebleven plakken aubergine.
6. Verdeel de veggie burgers samen met de zoete aardappelwedges over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1754 Kj
Calorieën
417 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie