
Veggie dog
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Amerikaans
Ingrediënten
5 el arachideolie of olijfolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
250 gr wortels grof geraspt
1 kleine courgette in kleine blokjes
1 blik kikkererwten afgespoeld, uitgelekt, à 400 g
2 sneeën volkorenbrood verkruimeld
1 el currypasta
2 el pindakaas
50 gr bloem
4 witte puntjes opengesneden
6 el yoghurtmayonaise
3 el koriander gehakt
1 zakje rucola
Bereidingswijze
1. Steek de barbecue aan. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui, knoflook, wortel en courgette circa 5 minuten. Laat afkoelen.
2. Pureer de kikkererwten en meng de gefruite groenten, het broodkruim, de currypasta, pindakaas en bloem erdoor. Vorm hier 4 stevige ‘hotdogworsten' van en leg ze even in de koelkast of diepvries.
3. Vet het barbecuerooster in met olie. Bestrijk de ‘hotdogs' met een beetje olie en rooster ze circa 10 minuten op de barbecue, keer tussendoor regelmatig.
4. Leg de broodjes even ernaast op het rooster. Meng de yoghurtmayonaise met de koriander.
5. Bestrijk de broodhelften met de mayonaise, leg de rucola met de ‘hotdog' erop en verdeel de rest van de mayonaise erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
655 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
20 gram
Zout
2.40 gram