
Veggie kikkererwten worst
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 15 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
5 eetlepels plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geraspt
250 gram geschrapte wortels, grof geraspt
1 kleine courgette (in kleine blokjes)
1 blikje kikkererwten à 400 g, gespoeld en heel goed uitgelekt
3 el broodkruim/paneermeel
1 eetlepel currypasta
2 eetlepels notenpasta (te vervangen door pindakaas)
50 gram bloem + extra
1 pakje (Planet Deli Folded Flatbreads) 6 st.
4 takjes koriander, grofgesneden
2 takjes munt, de blaadjes fijngehakt
1 zakje PLUS krulslamelange à 100 g
6-8 el knoflooksaus
Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook, wortel en courgette ongeveer 5 minuten. Laat het mengsel daarna afkoelen.
Pureer de kikkererwten samen met de helft van de gebakken groenten. Meng daarna in een grote kom de rest van de groenten, het broodkruim, currypasta, notenpasta en bloem erdoor tot een stevig mengsel.
Vorm 6 grote worstjes (of 12 kleine) van het mengsel. Bestuif ze licht met bloem en laat ze minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Steek de barbecue aan en vet het rooster in met olie. Bestrijk de worstjes licht met olie en rooster ze 2-3 minuten per kant. Keer voorzichtig om.
Rooster kort de flatbreads aan de rand van het BBQ-rooster. Meng de krulsla met munt en koriander. Beleg de flatbreads met sla, leg daar een kikkererwtenworstje op en maak af met knoflooksaus.
Tip
Lekker met dun geraspte radijsplakjes
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
464 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
10 gram