
Velvet apricot
Nagerecht
2 pers.
ca. 40 Min
Ingrediënten
300 ml zoete witte wijn
1 el bruine suiker
1 stukje sinaasappelschil
1 vanillestokje (opengesneden)
1 kardemompeul of 1 mespunt kardemompoeder
10 gedroogde abrikozen (zonder pit)
1 el amandelschaafsel
100 ml slagroomijs
Bereidingswijze
Breng de wijn met de suiker, sinaasappelschil, vanille en kardemom aan de kook en laat op een lage stand tot de helft inkoken.
Leg de abrikozen in deze siroop en laat ze met het deksel op de pan circa 10 minuten wellen op de laagste stand.
Laat de abrikozen in de siroop afkoelen tot lauwwarm. Rooster de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
Verdeel de gewelde abrikozen over 2 coupes of schaaltjes en schep een bol slagroomijs erop.
Bestrooi met de amandelen en garneer eventueel met nog wat onbespoten rozenblaadjes.
Wijnadvies
Een klein glaasje Castillo de las Almenas Moscatel of een lichtbruisende Neirano Asti Spumante combineert prima bij dit recept.
Meer recepten in de categorie