
Venkel witlofsalade met mandarijn
4 pers.
ca. 10 min
Ingrediënten
1 venkelknol
3 stronkjes witlof
3 extra grote zoete mandarijnen (PLUS Smaakselectie)
1 el venkelzaad
4 el olijfolie extra vierge
1 el witte balsamicoazijn
1 tl Dijonmosterd
120 g kalamata-olijven (pot 240 ml, Biologisch PLUS)
3 el pompoenpitten
Benodigdheden: citruspers
Bereidingswijze
1 Verwijder een stukje van de steeltjes en de onderkant van de venkel en snijd of schaaf de knol in zo dun mogelijke plakjes om de harde kern heen. Verwijder de uiteindes van de witlof en haal de blaadjes eraf. Verdeel de venkel en witlof over een schaal. Pers 1 mandarijn uit en pel de andere 2. Snijd ze in dunne plakjes en verdeel ze over de sla.
2 Kneus het venkelzaad met de zijkant van een mes of in de vijzel. Roer het venkelzaad met 3 eetlepels mandarijnsap, de olijfolie, azijn en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met extra mandarijnsap en peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de olijven en pompoenpitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
225 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
5 gram