Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkel witlofsalade met mandarijn

Venkel witlofsalade met mandarijn

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 3 stronkjes witlof
  • 3 extra grote zoete mandarijnen (PLUS Smaakselectie)
  • 1 el venkelzaad
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 120 g kalamata-olijven (pot 240 ml, Biologisch PLUS)
  • 3 el pompoenpitten
  • Benodigdheden: citruspers
Venkel witlofsalade met mandarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwijder een stukje van de steeltjes en de onderkant van de venkel en snijd of schaaf de knol in zo dun mogelijke plakjes om de harde kern heen. Verwijder de uiteindes van de witlof en haal de blaadjes eraf. Verdeel de venkel en witlof over een schaal. Pers 1 mandarijn uit en pel de andere 2. Snijd ze in dunne plakjes en verdeel ze over de sla.
  2. 2 Kneus het venkelzaad met de zijkant van een mes of in de vijzel. Roer het venkelzaad met 3 eetlepels mandarijnsap, de olijfolie, azijn en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met extra mandarijnsap en peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de olijven en pompoenpitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 225
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 6 g
  • Vet 19 g