Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkel-zalmsoepje

Venkel-zalmsoepje

Ingrediënten

  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 venkelknollen
  • 1 el bloem
  • 125 ml volle melk
  • 600 ml groentebouillon
  • 150 g gerookte-zalmsnippers
Venkel-zalmsoepje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en prei fijn.
  2. Smelt de boter in een grote pan.
  3. Fruit de ui en prei 3 minuten.
  4. Snijd de venkel fijn. Bak 6 minuten mee.
  5. Voeg de bloem toe en 2 minuten bak mee.
  6. Voeg de melk en bouillon toe.
  7. Breng aan de kook en laat 10 minuten met doorkoken.
  8. Pureer de soep fijn en serveer met de zalmsnippers.