Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkel-zalmsoepje

Venkel-zalmsoepje

Venkel-zalmsoepje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 venkelknollen
  • 1 el bloem
  • 125 ml volle melk
  • 600 ml groentebouillon
  • 150 g gerookte-zalmsnippers
Bereiden
Snijd de ui en prei fijn.
Smelt de boter in een grote pan.
Fruit de ui en prei 3 minuten.
Snijd de venkel fijn. Bak 6 minuten mee.
Voeg de bloem toe en 2 minuten bak mee.
Voeg de melk en bouillon toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten met doorkoken.
Pureer de soep fijn en serveer met de zalmsnippers.