
Venkelrisotto met gorgonzola
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels boter
1 ui (gesnipperd)
1 venkelknol (loof apart, dun gesneden)
200 gram risottorijst
6 eetlepels wittewijnazijn
500 milliliter groentebouillon (warm)
150 gram gorgonzola
Bereidingswijze
1. Smelt de boter en bak hierin de ui en driekwart van de venkel circa 10 minuten op lage tot middelhoge stand.
2. Voeg de rijst toe en bak op een lage stand al roerend tot de rijst glazig wordt. Blus af met 4 eetlepels azijn en roer tot alles is opgenomen. Voeg de bouillon al roerend in gedeeltes toe aan de rijst tot alle bouillon is opgenomen.
3. Meng intussen de rest van de venkel met de rest van de azijn. Schep de risotto op borden. Verdeel de ingemaakte venkel en stukjes gorgonzola erover. Bestrooi met het loof van de venkel en maal er peper over.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie