
Venkelsoep met kaasblokjes
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 venkelknol
100 g kaas
40 g boter
40 g bloem
1/2 liter kippenbouillon
mespunt gedroogde basilicum
zout en peper
50 ml koffieroom
1 eetlepel sherry
Bereidingswijze
Snijd de gewassen venkelknol in stukjes. Snijd de kaas in kleine blokjes.
Kook de stukjes venkelknol in een halve liter kippenbouillon voor ongeveer 5 minuten. Schep de groenten uit de pan en zeef het kookvocht.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en schenk er daarna al roerend het kookvocht bij. Voeg de stukjes venkelknol toe en breng de soep op smaak met zout, peper, koffieroom en sherry.
Doe de gesneden kaasblokjes in 4 kommen, schenk de soep eroverheen, garneer met venkelgroen. Eet smakelijk en fijne feestdagen!
*Dit recept is gemaakt door Jacqueline uit Middelburg, een van de winnaars van de kerstboodschappen winactie.
Meer recepten in de categorie