
Venkelsoep met kabeljauw en appel
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 el olijfolie
1 prei
1½ visbouillon tablet
260 g kabeljauwhaas
1 citroen
1 Granny Smith appel
½ bakje verse dille
100 g gerookte Noorse zalm (Plus FeestMoment)
4 tl crème fraîche (125 g)
Staafmixer
Bereidingswijze
1 Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern en snijd in ringen. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de venkel op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar maar zorg dat het niet kleurt.
2 Snijd de prei in dunne ringen en voeg samen met 1 liter water en de visbouillon toe. Breng aan de kook. Snijd de kabeljauw in stukjes en voeg toe aan de soep. Kook nog 2 min. of tot de kabeljauw gaar is.
3 Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Besprenkel ze met wat citroensap.
4 Snijd de dille grof. Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper. Pureer de soep glad met een staafmixer. Verdeel de appel en gerookte zalm over 4 (warme) borden, schep de soep erover en garneer elk bord met de dille, citroenrasp en crème fraîche. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
255 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie