Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkelsoep met kabeljauw en appel

Venkelsoep met kabeljauw en appel

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 el olijfolie
  • 1 prei
  • 1½ visbouillon tablet
  • 260 g kabeljauwhaas
  • 1 citroen
  • 1 Granny Smith appel
  • ½ bakje verse dille
  • 100 g gerookte Noorse zalm (Plus FeestMoment)
  • 4 tl crème fraîche (125 g)
  • Staafmixer
Venkelsoep met kabeljauw en appel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern en snijd in ringen. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de venkel op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar maar zorg dat het niet kleurt.
  2. 2 Snijd de prei in dunne ringen en voeg samen met 1 liter water en de visbouillon toe. Breng aan de kook. Snijd de kabeljauw in stukjes en voeg toe aan de soep. Kook nog 2 min. of tot de kabeljauw gaar is.
  3. 3 Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Besprenkel ze met wat citroensap.
  4. 4 Snijd de dille grof. Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper. Pureer de soep glad met een staafmixer. Verdeel de appel en gerookte zalm over 4 (warme) borden, schep de soep erover en garneer elk bord met de dille, citroenrasp en crème fraîche. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 255
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 11 g
  • Vet 13 g