
Venkelsoep met mozzarellacrostini
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
1 middelgrote venkelknol
4 eetlepels olijfolie
1 liter groentebouillon van tablet
50 gram schelpjespasta
1 ciabattabroodje
100 gram mozzarella (in plakken)
4 gedroogde tomaten op olie
0 handjes verse basilicum
Bereidingswijze
1. Verwijder de stelen en het groen van de venkelknol. Bewaar het venkelgroen en snijd de knol in smalle repen. Smoor de venkel kort in 2 eetlepels olijfolie.
2. Giet de bouillon erbij, voeg de pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten.
3. Verwarm de ovengrill. Snijd het ciabattabroodje in vieren. Besprenkel het brood met de rest van de olijfolie en rooster even onder de ovengrill.
4. Leg de plakken mozzarella erop en laat de kaas een beetje smelten. Verdeel de tomatenreepjes erover.
5. Garneer de soep met venkelgroen en basilicumblaadjes. Serveer met de crostini.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie