
Venkelstamppot met spekjes en tomaat
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
Ingrediënten
200 gram magere spekreepjes
1 kilogram kruimige aardappel (gehalveerd, geschild)
4 eetlepels olijfolie
500 gram venkelknollen (in stukjes, schoongemaakt)
100 milliliter droge witte wijn
100 gram belegen kaas (geraspt)
125 milliliter crème fraîche
6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
Bereidingswijze
1. Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart.
2. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met zout en peper 5 minuten.
3. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 5 minuten.
4. Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche.
5. Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor. Garneer de stamppot met tomatenreepjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
675 kcal
Vetten
45 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie