Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verassende veggie bowl

Verassende veggie bowl

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 1 stuk aubergine
  • 1 stuk spitskool
  • 100 gram kwark
  • 500 gram trostomaten
  • 1 stuk sjalot
  • 1 stuk limoen
  • 10 gram koriander
  • 100 gram rode currypasta
  • 1 handje cashewnoot (ongezouten)
Verassende veggie bowl product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de sjalot. Snijd de aubergine in kleine stukjes, de spitskool in flinterdunne reepjes en de trostomaten in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Hak de koriander fijn en de cashewnoten grof.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergineblokjes kort aan. Meng de rode curry pasta met 100 ml water tot een glad mengsel en voeg toe aan de aubergineblokjes. Laat het geheel 10 minuten inkoken.
  3. 3. Bereid de rijst met quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Meng ondertussen de tomaat met de sjalot en de helft van de koriander tot een frisse salsa. Meng de kwark met de limoenrasp, het limoensap en de overgebleven koriander tot een frisse saus en meng door de spitskool.
  5. 5. Verdeel de aubergine, de rijst-quinoa, de tomatensalsa en spitskool-limoensalade over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taartje, met elk punt 1 ingrediënt). Garneer met de cashewnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 387
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 10