Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vergeten stamppot met knolselderij en walnoten

Vergeten stamppot met knolselderij en walnoten

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 100 ml melk
  • 200 g belegen PLUS Klaverland kaas
  • 3 Goudreinetten
  • 2 tl kaneel
  • 1 el rietsuiker
  • 100 g walnoten
  • 100 g rozijnen
Vergeten stamppot met knolselderij en walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  3. Schil en snijd de aardappels, knolselderij en de winterpeen in gelijke stukken.
  4. Kook de aardappels, knolselderij en de winterpeen in circa 15 minuten gaar.
  5. Giet af en stoom droog in de pan.
  6. Pureer de aardappels, knolselderij en de winterpeen met een pureestamper.
  7. Verwarm de melk en rasp de kaas.
  8. Maak de knolstamp smeuïg met de melk en de kaas.
  9. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  10. Snijd de appels in partjes.
  11. Meng in een kom de appelpartjes, kaneel en de rietsuiker en hussel alles goed door.
  12. Verdeel de appelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  13. Bak de appelpartjes in circa 15 minuten zacht in de oven.
  14. Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
  15. Verdeel de knolstamp en appeltjes uit de oven over borden.
  16. Strooi de walnoten en de rozijnen eroverheen.