
Verleidelijk slagroom dessert
Nagerecht
4 pers.
ca. 35 min
Grieks
Ingrediënten
300 gram aardbeien
1 zakje vanillesuiker
50 milliliter balsamicoazijn
250 gram fruit naar keuze
100 gram slagroom
150 gram Griekse yoghurt
30 gram suiker
2 eiwitten
125 gram suiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius.
2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
3. Klop de eiwitten met een mixer tot er pieken ontstaan.
4. Voeg geleidelijk de suiker toe.
5. Maak hiervan hoopjes op het bakpapier en bak ongeveer 1 uur in de oven.
6. Hoe groter de stukken, hoe langer ze nodig hebben in de oven.
7. De meringues zijn klaar als de onderkant droog is.
8. Laat afkoelen.
9. Snijd de aardbeien in grove stukken en marineer ze in de vanillesuiker en balsamicoazijn.
10. Kook van het overige fruit met de suiker in 15 minuten een compote en laat afkoelen.
11. Klop de slagroom niet helemaal stijf en meng met de Griekse yoghurt.
12. Brokkelde meringue in ongelijke stukken.
13. Meng door het slagroom/yoghurtmengsel.
14. Vul een champagneglas met compote, aard- beien en het meringue/slagroommengsel.
15. Verleidelijker kan het niet.
Meer recepten in de categorie