
Verrassende grapefruit salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks venkel
3 stuks grapefruits
300 gram soja yoghurt
200 gram ham
300 gram boerenkool
1 stuk sjalot
1 theelepel mosterd
10 gram bieslook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Pel en snipper de sjalot. Snijd de venkel doormidden, verwijder het hart en snijd in parten. Schil 2 grapefruits, verdeel in partjes en verwijder het velletje zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Pers het sap uit de resterende grapefruit, snijd de ham in repen en hak de bieslook fijn.
3. Verdeel de venkel over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 30 minuten gaar. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de laatste 10 minuten bij de venkel in de oven.
4. Meng de sojayoghurt met het grapefruitsap, de sjalot, de bieslook en de mosterd tot een frisse dressing.
5. Meng de boerenkool met de venkel, de ham en de grapefruit tot een salade en serveer met de yoghurt-grapefruit dressing.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1290 Kj
Calorieën
305 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
32 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie