Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verrassende grapefruit salade

Verrassende grapefruit salade

Ingrediënten

  • 2 stuks venkel
  • 3 stuks grapefruits
  • 300 gram soja yoghurt
  • 200 gram ham
  • 300 gram boerenkool
  • 1 stuk sjalot
  • 1 theelepel mosterd
  • 10 gram bieslook
Verrassende grapefruit salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. 2. Pel en snipper de sjalot. Snijd de venkel doormidden, verwijder het hart en snijd in parten. Schil 2 grapefruits, verdeel in partjes en verwijder het velletje zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Pers het sap uit de resterende grapefruit, snijd de ham in repen en hak de bieslook fijn.
  3. 3. Verdeel de venkel over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 30 minuten gaar. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de laatste 10 minuten bij de venkel in de oven.
  4. 4. Meng de sojayoghurt met het grapefruitsap, de sjalot, de bieslook en de mosterd tot een frisse dressing.
  5. 5. Meng de boerenkool met de venkel, de ham en de grapefruit tot een salade en serveer met de yoghurt-grapefruit dressing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 305
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 32 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 7