Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verrassende groentepizza

Verrassende groentepizza

Ingrediënten

  • 390 gram artisjokharten
  • 2 stuks rode uien
  • 250 gram tomatensaus
  • 200 gram witte kaas
  • 1 pak pizzadeeg
  • 300 gram verse spinazie
  • 50 gram walnoten
  • 400 gram cherrytomaten
Verrassende groentepizza product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Spoel de artisjokharten goed af en snijd doormidden. Snijd de cherrytomaat in plakjes en hak de walnoten grof.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en roerbak de spinazie totdat alles geslonken is. Breng op smaak met wat zwarte peper en laat ietsje afkoelen.
  4. 4. Ontrol het deeg en plaats dit met het bakpapier op de bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, bestrijk met de pizzasaus en beleg met de helft van de rode uienringen. Knijp het overtollige vocht uit de spinazie en verdeel over de pizza, volg met de helft van de artisjokharten en de cherrytomaat. Verkruimel tenslotte de helft van de witte kaas erover en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  5. 5. Verhit ondertussen een pannetje en rooster de walnoten in 5 minuten knapperig.
  6. 6. Meng de resterende cherrytomaten met een scheutje olijfolie, de rode ui, de artisjokharten, de witte kaas en de helft van de walnoten tot een salade. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  7. 7. Verdeel de pizza over de borden en serveer met de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 529
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 8