
Verrassende groentepizza
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
390 gram artisjokharten
2 stuks rode uien
250 gram tomatensaus
200 gram witte kaas
1 pak pizzadeeg
300 gram verse spinazie
50 gram walnoten
400 gram cherrytomaten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Spoel de artisjokharten goed af en snijd doormidden. Snijd de cherrytomaat in plakjes en hak de walnoten grof.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en roerbak de spinazie totdat alles geslonken is. Breng op smaak met wat zwarte peper en laat ietsje afkoelen.
4. Ontrol het deeg en plaats dit met het bakpapier op de bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, bestrijk met de pizzasaus en beleg met de helft van de rode uienringen. Knijp het overtollige vocht uit de spinazie en verdeel over de pizza, volg met de helft van de artisjokharten en de cherrytomaat. Verkruimel tenslotte de helft van de witte kaas erover en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
5. Verhit ondertussen een pannetje en rooster de walnoten in 5 minuten knapperig.
6. Meng de resterende cherrytomaten met een scheutje olijfolie, de rode ui, de artisjokharten, de witte kaas en de helft van de walnoten tot een salade. Breng op smaak met wat zwarte peper.
7. Verdeel de pizza over de borden en serveer met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2229 Kj
Calorieën
529 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie