
Verse pasta met avocado-boerenkoolsaus en vegetarische spekjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
23.64 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Ui
2 tenen Knoflook
300 gram Boerenkool
175 gram Vegetarische spekjes
1 stuk Avocado
500 gram Verse spaghetti
100 gram Extra belegen kaas
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een ruime koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Fruit hierin de ui en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak nog 5 minuten mee.
2. Verwarm een tweede koekenpan met een schuitje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegetarische spekjes volgens de bereidingswijze op de verpakking krokant. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook.
3. Verwijder de schil en pit van de avocado. Prak het vruchtvlees met een vork en voeg toe aan de boerenkool. Doe het boerenkoolmengsel samen met een scheutje heet water in een blender of keukenmachine. Maal fijn tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Kook de spaghetti in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. Doe de pasta terug in de pan en voeg de saus samen met een scheut kookvocht en de spekjes toe. Roer goed en verwarm nog kort door. Verdeel over vier borden en garneer met de geraspte kaas.
Meer recepten in de categorie