
Verse pasta met balletjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
350 gram verse pasta
300 gram varkenssaucijzen
400 gram trostomaten
20 gram basilicum
100 gram parmezaanse kaas
400 gram snijbonen
720 ml tomatensaus
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de steeltjes fijn. Verwijder het vel van de worsten en draai balletjes van het vlees. Rasp de Parmezaanse kaas.
3. Verdeel de trostomaatjes over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en pof in de oven in 20 minuten.
4. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook en de basilicumsteeltjes. Voeg na 4 minuten de balletjes toe en bak rondom goudbruin. Voeg de tomatensaus, de snijbonen, de helft van de parmezaanse kaas en de helft van de basilicumblaadjes toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan 8 minuten zachtjes doorkoken.
6. Verdeel de tagliatelle over de borden, serveer de balletjes en de gepofte tomaatjes erover en garneer met de resterende parmezaanse kaas en basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2744 Kj
Calorieën
652 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
80 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
43 gram