Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verse pasta met balletjes

Verse pasta met balletjes

Ingrediënten

  • 350 gram verse pasta
  • 300 gram varkenssaucijzen
  • 400 gram trostomaten
  • 20 gram basilicum
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 400 gram snijbonen
  • 720 ml tomatensaus
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
Verse pasta met balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de steeltjes fijn. Verwijder het vel van de worsten en draai balletjes van het vlees. Rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Verdeel de trostomaatjes over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en pof in de oven in 20 minuten.
  4. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook en de basilicumsteeltjes. Voeg na 4 minuten de balletjes toe en bak rondom goudbruin. Voeg de tomatensaus, de snijbonen, de helft van de parmezaanse kaas en de helft van de basilicumblaadjes toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan 8 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Verdeel de tagliatelle over de borden, serveer de balletjes en de gepofte tomaatjes erover en garneer met de resterende parmezaanse kaas en basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 652
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 80 g
  • waarvan suikers 23
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 9