
Verse pasta met broccoli en zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
peper
400 gram tagliatelle (pasta)
800 gram broccoli
200 gram gerookte zalmfilets
125 gram crème fraîche
1 teentje knoflook
2 stuks sjalotten
20 gram krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Snijd de broccoli's in kleine stukjes, pel en snipper de sjalotten, pers het teentje knoflook uit en hak de peterselie fijn.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 5 minuten. Voeg de knoflook en de broccoli toe en roerbak 5 minuten mee.
4. Snijd ondertussen de gerookte zalm in kleine stukjes, voeg deze samen met de crème fraîche aan het broccoli-mengsel toe en breng op smaak met versgemalen peper. Draai het vuur laag en verwarm nog 5 minuten mee.
5. Bereid tegelijkertijd de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verdeel de tagliatelle samen met de broccoli-zalmsaus over de borden en garneer met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2314 Kj
Calorieën
551 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
73 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
32 gram