
Verse ravioli met gebakken bloemkool, olijven en pistache
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
2 sjalotjes (in reepjes)
400 gram bloemkolen (in kleine roosjes)
1 theelepel rozemarijn (gebroken)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
100 gram zuivelspread knoflook & kruiden
3 eetlepels groene olijven zonder pit (grof gehakt)
250 gram ravioli gevuld met kaas (koelvers)
50 gram veldsla
2 eetlepels notenmix pistache (grof gehakt, ongezouten)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan. Bak de sjalot met de bloemkool, rozemarijn en zout 10 min. op een middelhoge tot hoge stand goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak op een matige stand 2 min. mee.
2. Voeg de zuivelspread, olijven en 300 ml heet water toe. Roer door en verwarm op een middelhoge stand.
3. Bereid intussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus. Verdeel de veldsla over diepe borden en schep de pasta erop. Bestrooi met de notenmix en serveer.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
678 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie