Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verse spaghetti met zoete tomaatjes en buffelmozzarella

Verse spaghetti met zoete tomaatjes en buffelmozzarella

Ingrediënten

  • 1 zak spaghetti of tagliatelle naturel (verse pasta, 250 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bakje cherrytomaten (à 400 g)
  • 1 zak rucola (75 g)
  • 2 bollen buffelmozzarella (à 125 g), gehalveerd
Verse spaghetti met zoete tomaatjes en buffelmozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Schep de tomaatjes erdoor en bak 4-6 minuten tot ze openbarsten en de zoete sappen vrijkomen. Bak nog 2 minuten.
  2. Kook intussen in ruim water met zout de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Giet de spaghetti af en meng door de tomaatjes. Meng de rucola erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de spaghetti over een ruime schaal of 4 borden. Verdeel de mozzarella over de schaal of borden. Besprenkel naar wens met extra olijfolie en bestrooi met peper naar smaak. Lekker met PLUS Korenlanders stokbrood.

Variatie

Gebruik voor 2 personen de helft van de ingrediënten. Gebruik gedroogde pasta en pas precies de gewenste hoeveelheid af. Maak de resterende sla en tomaatjes aan met een klein beetje vinaigrette en serveer deze bij de pasta.

    Voedingswaarde

  • Kcal 450
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Vet 23 g