Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verse spinaziestamppot met rookworst

Verse spinaziestamppot met rookworst

Verse spinaziestamppot met rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bak(jes) cherry tomaatjes
  • 25 g roomboter
  • 1 zak(je) verse spinazie (panklaar)
  • kant en klare jus
  • 1 kg panklare kruimig aardappelen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 PLUS rookworst
  • 1 el mosterd
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • 1 blik(je) maïskorrels
Bereiden
Snijd de aardappelen in blokjes en kook deze in water met wat zout gaar. Bak in de tussentijd de spekjes krokant. Kook de eieren hard en pel ze. Laat ze afkoelen en snijd in parten.
Verwarm vervolgens de rookworst in de plasticfolie in heet water.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg geleidelijk de rauwe spinazie er aan toe. Vervolgens de ei partjes, spekreepjes met bakvet, maïskorrels, cherry tomaatjes en de mosterd.
Meng goed door elkaar en maak af met een klontje roomboter. Schep op de borden, verdeel de rookworst in stukken en plaats er bovenop. Serveer met kant en klare jus.
Variatie
Toetjestip: PLUS volle yoghurt en vanillevla

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
46 g
vet
68 g
Kcal
919