Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verse spinaziestamppot met rookworst

Verse spinaziestamppot met rookworst

Ingrediënten

  • 1 bak(jes) cherry tomaatjes
  • 25 g roomboter
  • 1 zak(je) verse spinazie (panklaar)
  • kant en klare jus
  • 1 kg panklare kruimig aardappelen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 PLUS rookworst
  • 1 el mosterd
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • 1 blik(je) maïskorrels
Verse spinaziestamppot met rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in blokjes en kook deze in water met wat zout gaar. Bak in de tussentijd de spekjes krokant. Kook de eieren hard en pel ze. Laat ze afkoelen en snijd in parten.
  2. Verwarm vervolgens de rookworst in de plasticfolie in heet water.
  3. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg geleidelijk de rauwe spinazie er aan toe. Vervolgens de ei partjes, spekreepjes met bakvet, maïskorrels, cherry tomaatjes en de mosterd.
  4. Meng goed door elkaar en maak af met een klontje roomboter. Schep op de borden, verdeel de rookworst in stukken en plaats er bovenop. Serveer met kant en klare jus.

Variatie

Toetjestip: PLUS volle yoghurt en vanillevla

    Voedingswaarde

  • Kcal 919
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 46 g
  • Vet 68 g