Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verse tagliatelle met venkel en zalm

Verse tagliatelle met venkel en zalm

Ingrediënten

  • 400 gram verse tagliatelle
  • 200 ml droge witte wijn
  • 0 theelepel venkelzaad
  • 300 gram zalmfilets
  • 2 stuks venkel
  • 250 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk citroen
  • 75 gram rucola
Verse tagliatelle met venkel en zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de onderkant van de venkel en snijd in dunne plakken. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Maal met een vijzel de venkelzaadjes of hak fijn met een koksmes.
  2. Besprenkel de zalm met olijfolie en verhit een koekenpan. Bak de zalm aan beide kanten ongeveer 4 minuten. Trek met een vork de huid er voorzichtig af en snijd de zalm in stukken.
  3. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan fruit de ui, de knoflook en de venkelzaadjes. Voeg de venkel toe en bak rondom bruin. Voeg de witte wijn toe en laat 8 minuten koken. Schenk de slagroom en de citroenrasp en het sap erbij. Voeg de zalm, de tagliatelle en 2/3e van de rucola toe. Verwarm tot de rucola geslonken is.
  5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige rucola.
  6. Tip: Lekker met Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 574
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 39 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 4