
Verse tagliatelle met venkel en zalm
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram verse tagliatelle
200 ml droge witte wijn
0 theelepel venkelzaad
300 gram zalmfilets
2 stuks venkel
250 ml slagroom
1 teentje knoflook
1 stuk ui
1 stuk citroen
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Verwijder de onderkant van de venkel en snijd in dunne plakken. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Maal met een vijzel de venkelzaadjes of hak fijn met een koksmes.
2. Besprenkel de zalm met olijfolie en verhit een koekenpan. Bak de zalm aan beide kanten ongeveer 4 minuten. Trek met een vork de huid er voorzichtig af en snijd de zalm in stukken.
3. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan fruit de ui, de knoflook en de venkelzaadjes. Voeg de venkel toe en bak rondom bruin. Voeg de witte wijn toe en laat 8 minuten koken. Schenk de slagroom en de citroenrasp en het sap erbij. Voeg de zalm, de tagliatelle en 2/3e van de rucola toe. Verwarm tot de rucola geslonken is.
5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige rucola.
Tip: Lekker met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2412 Kj
Calorieën
574 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
23 gram