Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verse tomatensoep met mini tosti's

Verse tomatensoep met mini tosti's

Ingrediënten

  • boter
  • 1 kg tomaten
  • 2 stuks bospenen
  • 8 sneetjes meergranenbrood
  • 4 plakken yorkham
  • 4 plakken kaas
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 stuks groentebouillonblokjes
Verse tomatensoep met mini tosti's product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de bleekselderij en de bospeen in stukjes, snijd de tomaten in parten en pel en pers de teentjes knoflook.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de bleekselderij en de wortel 3 minuten, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  3. 3. Voeg vervolgens de tomatenstukjes, de gepelde tomaten, 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  4. 4. Verwarm een tosti-ijzer of een koekenpan voor. Beleg ondertussen 4 sneetjes meergranenbrood met boter, een plak ham en een plak kaas. Dek de sneetjes af met het overgebleven brood en plaats de broodjes 5 minuten in het tosti-ijzer of in de pan.
  5. 5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
  6. 6. Snijd elke tosti in 4 gelijke parten en prik deze op een satéprikker. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en serveer met de mini tosti's.
  7. Tip: serveer de soep met verse basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 346
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 46 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 9