
Verse tomatensoep met mini tosti's
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
boter
1 kg tomaten
2 stuks bospenen
8 sneetjes meergranenbrood
4 plakken yorkham
4 plakken kaas
2 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
2 stuks groentebouillonblokjes
Bereidingswijze
1. Snijd de bleekselderij en de bospeen in stukjes, snijd de tomaten in parten en pel en pers de teentjes knoflook.
2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak de bleekselderij en de wortel 3 minuten, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
3. Voeg vervolgens de tomatenstukjes, de gepelde tomaten, 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
4. Verwarm een tosti-ijzer of een koekenpan voor. Beleg ondertussen 4 sneetjes meergranenbrood met boter, een plak ham en een plak kaas. Dek de sneetjes af met het overgebleven brood en plaats de broodjes 5 minuten in het tosti-ijzer of in de pan.
5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
6. Snijd elke tosti in 4 gelijke parten en prik deze op een satéprikker. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en serveer met de mini tosti's.
Tip: serveer de soep met verse basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1455 Kj
Calorieën
346 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
46 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
21 gram