Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verse Vietnamese loempia’s met roze garnalen

Verse Vietnamese loempia’s met roze garnalen

Ingrediënten

  • 100 gram rijstvellen
  • 1 stuk avocado
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 200 gram taugé
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk komkommer
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes koriander
  • 2 stengels bosuien
  • 2 stuks mango's
  • 250 gram garnalen
Verse Vietnamese loempia’s met roze garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de komkommer over de lengte in vieren. Rasp de peen en snijd samen met de komkommer in smalle reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Haal de munt- en korianderblaadjes van de takjes.
  2. 2. Week de rijstvellen 10 tot 40 seconden in een schaal met lauwwarm water. Leg wat komkommer, winterpeen, taugé, avocado, garnalen, munt en koriander onder het midden, vouw de onderkant over de vulling, de zijkanten naar binnen en rol strak op.
  3. 3. Snijd de schil van de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen en meng de helft door de mango.
  4. 4. Serveer de Vietnamese loempia’s met de chilisaus en de mango-salade. Garneer met de overige bosui.
  5. Tip: Serveer de loempia’s ook eens met een pindasaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 230
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 26 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 7