
Verse Vietnamese loempia’s met roze garnalen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
100 gram rijstvellen
1 stuk avocado
4 eetlepels chilisaus
200 gram taugé
1 stuk winterpeen
1 stuk komkommer
4 takjes munt
4 takjes koriander
2 stengels bosuien
2 stuks mango's
250 gram garnalen
Bereidingswijze
1. Snijd de komkommer over de lengte in vieren. Rasp de peen en snijd samen met de komkommer in smalle reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Haal de munt- en korianderblaadjes van de takjes.
2. Week de rijstvellen 10 tot 40 seconden in een schaal met lauwwarm water. Leg wat komkommer, winterpeen, taugé, avocado, garnalen, munt en koriander onder het midden, vouw de onderkant over de vulling, de zijkanten naar binnen en rol strak op.
3. Snijd de schil van de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen en meng de helft door de mango.
4. Serveer de Vietnamese loempia’s met de chilisaus en de mango-salade. Garneer met de overige bosui.
Tip: Serveer de loempia’s ook eens met een pindasaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1035 Kj
Calorieën
230 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
18 gram